8 Haziran 2009 Pazartesi

Anlatılamayan Gurur


Yıllardır futbol konu oldu mu coşturur dururuz, söze hep Avrupa, Dünya 3. sü Milli Takımın oyuncuları diye konuşuruz Ama Emre ve Hakan'ın İnter deneyimlerini saymazsak Top Class diyebileceğimiz takımlarda oynayan bir oyuncumuz olmadı. Bu oyuncularında takımlarında yıldız olmadığını düşünürsek bireysel anlamda çektiğimiz sıkıntı daha da iyi anlaşılabilir.

Ancak Hedo sağolsun basketbolda durum çok daha farklı. Dünyanın bir numaralı basketbol organizasyonun final serisinde bir Türk ve onun takımı oynuyor ve daha da önemlisi o Türk bu takımın birinci derece yıldızı. Seride belki 2-0 geriye düşmüş olabilirler ama Hidayet'in oyunu milyonlarca Türk'ü gururlandırmış olmalı. Hatta oyunda yaptıklarının yanında maç öncesi basın toplantılarında Phil Jackson'a onun hakkında özel sorular sorulması, maç sırasında sürekli onun gösterilmesi bende tarif edilemez bir gurur yaşatıyor. Özellikle maç bittikten hemen sonra maçı yayınlayan kanalın Lakers'ın sevinç görüntüleri yerine Hidayet'in soyunma odasına gidişini görüntülemesi bile bu maçı kimin hakettiğini gösterdi. Büyük adamsın Hedo.

Bu arada bilindiği üzere Hedo bu sezon opsiyonunu kullanmadığı takdirde serbest oyuncu statüsünde olacak. Orlando'nun salary cap yüzünden Hedo'yu elde tutması çok zor ve Hedo yüksek ihtimal bu yaz transfer olacak. Ne mutlu sonunda saçma futbol transfer haberlerini okumaktan öte bir yıldızımızın kapılma çabalarını izleyeceğiz, hatta şimdiden sezonluk ücretiyle kaç tane Ferrari alınır yada kaç cumhuriyet altını alınır tarzı haberleri de beklemeye başladım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder