3 Haziran 2009 Çarşamba

Geçen Sezonun Dönüm Noktaları



Uzun uzun açıklamalar yerine madde madde yazmakla yetineceğim;


- TSL 14,15,16. Haftalarda oynadığımız güzel futbol. Skibbe yönetimiyle başarıya ulaşacağımız sinyali alındı, oynanan futbol fena halde umut verdi.

- Ne kadar doğrudur bilinmez ama devre arası takımın yaptığı tatil-kamp karışımı olay. Söylenenlere göre Antalya kampında hiçbir düzenli çalışma yapılmamış , ikinci devrenin berbat geçeceği daha o kamptan belli olmuş.

- Sivasspor Maçları. Takımın 3 maçta aldığı 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik takım kimyasını bozdu, federasyonla aramız açıldı.

- Kocaelispor Maçı. Belki de bizim için sezonun bittiği maç oldu bu. Alınan farklı mağlubiyet ve Servet'in sakatlığı bir bakıma sezonu bitirdi.

- Teknik Direktör Değişikliği. Cidden çöküş dönemine giren Skibbe dönemi hakkında kökten temizlik yapıldı ve o berbat durumdaki Galatasaray'ın başına hayır diyemeyecek tek adam getirildi. Takım yönetimi olarak yaptıklarını doğru bulmasamda an itibarı ile getirelebilecek en iyi teknik adam getirildi.

- F. Meira'nın satılması. Şahsi düşüncem bu transferden sonra sezon kapatılmıştır ve bundan sonra ne olursa kısmet felsefesine geçiş yapılmıştır. İki stoperin sakat olduğu bir dönemde bir de bu oyuncunun satılması, cash 6 milyon Euro'ya evet ancak sezon sonu gelecek olan 15 milyon euro'ya eyvallah demektir.

- Uefa'dan elenme. Zor bir takım gelseydi ve elenilseydi, yada daha maçın başında geriye düşüp elenilseydik bu kadar koymazdı. Ama 2-0 dan gelen mağlubiyet milyonları bunalıma sürükledi.

- Lincoln Davası. Bülent Korkmaz'ın Lincoln'e yaptığı haraketler kanımca futbolcunun performansında önemli rol oynadı. Hamburg maçında oyundan alınması, üstüne Trabzon maçında oynatılmayıp Hamburg maçına sakladım tarzı yalanlar söylemesi Bülent Korkmaz'a hiç yakışmayan haraketler oldu. Aynı Bülent Korkmaz, Kewell'ı oynatmadığı dönem hakkında da onu 19 Mayıs GS - FB dostluk kupasına saklıyorum açıklamasında bulunmuştur. Kewell belki yedek kalmayı, dk:89'da girmeyi kendine yedirebilir ama her oyuncu Kewell the Jewell değil ne yazık ki.

-Fenerbahçe Beraberliği: Bu maçın üzerine zaten konuşabilecek birşey yok ancak bu maçtan sora futbolcularda kafalarında sezonu bitirdğinden dolayı bu maçlardan sonra gelen Ankara beraberliği ve Hacettepe mağlubiyeti pekte fazla bir şey ifade etmedi.



Sonuç: Heralde sezon başında birisi gelip Galatasaray sezonu 5. bitirecek deseydi kendisine g*tümle gülerdim ancak acı gerçek oldu ve Galatasaray üstüste yapılan yanlışlıklar sonucu sezonu 5. bitirerek İntertoto kupasına katılma hakkı elde etti. Lütfen kendimizi Europa Cup'a gidiyoruz diye avutmayalım, 15 Temmuz'da sezonu açmak demek intertoto kupasına katılmak demektir.
Sezon adına güzel olan şeyler ise, Milan Baros, Kewell, Emre Aşık ve Arda'nın muazzam performansları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder