24 Ocak 2009 Cumartesi

Sivasspor: 2 - Galatasaray: 0



Sonunda ligler başladı diyecektik ama keşke böyle başlamasaydı. Zemin berbat haliyle de oyun berbat. Atanalır maçı olacaktı kısaca. Nitekim öyle de oldu. Maç hakkında söylenecek çok şey var. Kırmızı kart?, oynanan futbol, zemin, Sezer Badur, Michael Skibbe, sakatlar, hakemler...

Maçın sıkıcı olacağı daha başlama saati açıklandığında belli olmuştu. Bazı yazarlarımız halen maçların gündüz oynanmasını talep ediyor. Ama yıllardır hiç bir gündüz maçından zevk alamadım. Hele bide spikerin baygın tavırları eklenince tamam dedim birazcık zevk alma ihtimali vardı o da gitti şimdi. Galatasaray maçı almak adına ilk golü yiyene kadar hiçbir şey yapmadı. Klişe tabirle verin bana 1 puanı ben insani ortamıma geri döneyim havasındaydı. Ne olduğu anlaşılamayan kırmızı kart sonrası devre bitti ve megaloman Bülent, Balili'yi alarak forveti üçledi ve bundan kısa bir süre sonra ilk golü buldular. İşte o zaman futbolcularımız bişeyler yapma gayretine girdiler ancak hücumda fırtınalar kopardığını düşünen Sabri'nin ileri çıkması sonucu verilen bir pozisyonda ikinci gol geldi ve maç koptu. Bana kalırsa golden 5 dakika önce Baros çıktığında maç çoktan bitmişti. Bir sözümde Sivas taraftarına olacak, bu kadar basit bir taraftar hayatımda görmedim. Yapılan basit tezahüratlar, edilen aşırı küfürler. Birinin Sivas'a halen büyük klüp olamadığını anlatması lazım.

Bir de zemin olayı var tabi, ligin en iyi futbol oynayan takımlarından ikisi, heralde bugün futboldan nefret ettiler. Bu gibi konularda artık federasyonun birşeyler yapması gerek. O kadar sponsor parası artık primlere gitmesinde birazda lig yararı için harcansa, bu tarz statların kış ayları bakımın federasyonumuz üstlense çok mu kötü olur. Tamam hava soğuk, buzlanma üst derece ama en azından sahanın çamurlaşması düzgün bir bakımla engellenebilirdi. Sivas'ta orada burada biz büyük klubüz, şampiyon olacağız naraları atmaya bir kenara bırakıp, bu sahaya bakmalı. Ama sanırsam Sivaslı'lar daha çok Mehmet Yıldız'ın sakatlanmasını bekliyorlar. Bir müsibet bin nasihat olayı olmaz umarım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder