28 Ocak 2009 Çarşamba

Nefret Doğmasın


Ulan Fenerbahçe şampiyon olsun ama bu adamlar olmasın! Bu sözleri benim gibi bir adam söyledi. Sivasspor oynadığı oyun ve oyuncularının tavırlarıyla mazlum rolünden çoktan çıkmış gözüküyor. Dün oynanan maçta özellikle ilk yarı oynadıkları itici futbolun üzerine Sezer ve Bilica gibi karaktersiz oyuncular yüzünden belki de yeni bir rekabet ortaya çıkacak. Futbolcuların yaptığı gereksiz sertlikler ve oyunu germeye yönelik haraketler Bülent Uygun'un futbolda anadolu ihtilali yapacağız lafından ne anladığını açıkça ortaya koydu sanırım. Birde samiyende Galatasaray'a böyle davranan takım kendi sahasında anadolu klüplerine karşı nasıl mücadele ediyordur tahmin etmek bile istemiyorum.


Maça gelince sanki cumartei günü oynanan Sivas maçının bir kopyası idi. Tek fark güzel zeminde bizimkiler daha rahat top yapıyordu. Ama Lincoln & Kewell'sız Galatasaray ancak bu kadar oldu. 400'den fazla pasa karşılık 15 şut olması bunun en basit göstergesi. Maç boyu yaptığımız tek şey pas yapmak oldu ancak bir türlü Baros'u pozisyona sokacak son pasları beceremedik. Zaten golüde Sabri'nin açtığı bir orta sonucu bulmamız maçın ne kadar zora girdiğinin kanıtı. Aydın'da ki patlama yapma sorunsalı tam gaz devam ediyor. Galatasaray adına belki de maçın tek güzel olayı Meira'nın artık oynamaya başlaması oldu. Mehmet Yıldız'ı yedi bitirdi. Bursa maçından sonraki en istekli Meira'yı sahada gördük. Ama başta söylediğim gibi Sahada Lincoln güzelliği & Kewell asaleti olmayınca işler iyi gitmiyor. Hele bir de iki yıldızından yoksun takım sahaya tek forvet çıkmak zorunda kalıyorsa dün gece görüldüğü gibi sadece pas yapan bir takım ortaya çıkıyor.
Bir sözde taraftarımız için söylemek lazım, maçın sonlarında Balili'ye yapılan tezahürat hakkında. Ciddi anlamda büyük bir rezalet, yenilebilirsin belki adam seni kızdırmışta olabilir ama söylenenler belki de Rıza Efendi 2 ekmek bi süt tadındaydı. Bu tribüne hiç yakışmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder